In english

Öppet idag

10:00-17:00

/ Besök

Vanliga frågor

Här hittar du svaret på våra vanligaste frågor. Kontakta oss gärna om du fortfarande inte hittar svaret på din fråga.

Entré och årskort

Måste jag förboka inträdesbiljett?
Nej, ni behöver inte förboka er biljett, det går även bra att betala inträdet på plats. Vill ni garantera er biljett går det att förköpa via vår bokningssida.

Vad gäller om jag vill av- eller omboka mitt köp?  
Du kan avboka och omboka din biljett utan extra kostnad fram till dagen för besök, via ditt konto, följ länken i ditt bekräftelsemail. 

Mitt barn är under fem år. Behöver jag köpa biljett? 
Barn under fem år går in gratis på Teknikens Hus. Men de behöver fortfarande en biljett om du valt att förköpa entrén. Välj ”Barn under fem” i menyraden vid bokning. Biljetten kostar ingenting. 

Måste jag boka biljett trots att jag har ett årskort?  
Ja, på grund av att vi tar in ett begränsat antal besökare. Men du betalar ingenting för biljetterna. Använd koden Årskort, Du&Jag-kort eller LTU-student.  

Är årskorten personliga? 
Ja, årskorten är personliga och kan inte lånas ut.   

Hur länge gäller årskorten? 
Ett år från inköpsdatum.

Får jag?

Får jag lämna mina barn på Teknikens Hus och hämta dem senare? 
Ja, barn över 12 år men som målsman är du ytterst ansvarig för dina barn Se till att kontaktuppgifter finns i bokningen om vi behöver komma i kontakt med er.  

Får jag ta med mig barnvagn?  
Ja, du får ta med barnvagn och via hiss kommer du ner på nedre plan med barnvagnen. 

Filma och fotografera? 
Det går utmärkt att fotografera och filma för ditt privata bruk eller för ditt skolarbete i Teknikens Hus utställningar, utan stativ eller blixt. 

Finns det?

Finns det skötbord?
Ja, på en av toaletterna intill kapprummet finns skötbord. 

Finns det parkeringsplatser?  
I anslutning till Teknikens Hus finns begränsat antal parkeringsplatser. Intill huvudentrén finns två platser för dig som behöver parkera riktigt nära. Under välbesökta skollov som höstlov och sportlov kan det vara svårt att hitta parkering nära Teknikens Hus.

Finns det förvaringsskåp?
Det finns förvaringsskåp och det kostar inget att låna dessa. De låses med kod.

Mat och dryck

Kan man köpa någonting att äta och dricka hos er?

Vår ordinarie lunchservering är mellan kl 11.00-13.00 på vardagar, lunchen går alltid att få i barnportion. Då vi har huset öppet och under skolloven finns fika och lättare rätter att köpa alla dagar.

Kan jag få specialkost?
Gluten- eller laktosfri kost kan beställas. Vid allergier fråga alltid vår personal. Kontakta restaurangen i god tid innan ditt besök tfn 0920-550 814.  

Får jag ta med matsäck?
Ja, det går bra att äta sin matsäck i vår matsäckshörna på nedre plan. Om vädret är vackert kan du förstås sitta i parken som finns på baksidan av Teknikens Hus, och äta medhavd matsäck. På flera platser runt huset finns picknickbord och stolar utställda.

Kan jag värma barnmat?
Ja, i vår restaurang finns det mikrovågsugn för dig som vill värma barnmat.

 

Butik

Vilka öppettider har butiken?
Butikens öppettider följer husets aktuella öppettider.

Har jag öppet köp i butiken?
Vi erbjuder 30 dagars öppet köp på alla produkter i butiken. 

 

Tillgänglighet

Hur är Teknikens Hus tillgänglighetsanpassat?
Teknikens Hus är rullstolsanpassat med ramper och hiss. De flesta utställningar i Teknikens Hus är tillgängliga för rullstolsburna. Om du behöver låna rullstol, finns en att låna. Fråga efter den i receptionen. Hörsalen i Teknikens Hus är utrustad med hörselslinga. Både på övre plan intill receptionen och på flertalet ställen i utställningarna på nedre plan finns sittplatser.

Var hittar jag toaletterna?
På övre plan intill kapprum och reception finns flera toaletter. En av dem är större och anpassad för t ex rullstol. Dörrbredden till den toaletten är 80 cm. Här finns också skötbord och en barnsits för toalettstolen.

Finns hiss?
Mellan entréplan och nedre plan i utställningshallen finns en hiss. Hissens dörröppning är 90 cm bred, och innermått på hissen är 105×200 cm.

Jag är ledsagare, vad gäller för mig?
Ledsagare går in gratis tillsammans med sin brukare som visar upp brukarlegitimation.