In english

Stängt idag

Skola Skolprogram Kemi 01
/ Skola

Just nu

Vilket program bör jag boka just nu? Vad är nytt i Teknikens Hus och vilka kommande händelser bör jag hålla utkik efter?

 

Årets roligaste skoluppgift

Anmäl din klass till Skolhackathon

Skolhackathon riktar sig främst till årskurs 4-6 och är ett spännande koncept där eleverna får känna delaktighet i samhällsfrågor och samtidigt lära sig mer om innovation, demokrati och entreprenörskap. Under Skolhackathon får eleverna reflektera kring och lära sig mer om vad som ingår i ett samhälle. Därefter börjar processen med att skissa fram sin prototyp och slutligen går eleverna in i Minecraft, för att bygga upp det samhälle som de skapat.

Skolhackathon
Skola Projekt Skolhackathon Anmälan Är Öppen

ForskarVeckan och Forskar Grand Prix 2023

Snart är det dags för ForskarVecka i Teknikens Hus.
Elever får träffa norrbottniska forskare, genomföra workshops i Teknikens Hus och besöka Luleå tekniska universitet. 

ForskarVeckan
Skola Projekt Forskarveckan 03

Skolprogram

Granne med gruvan

Nu erbjuder vi ett nytt skolprogram för högstadiet och gymnasiet. Under skolpasset får eleverna bland annat ikläda sig olika roller som till exempel gruvföretagare, politiker, forskare, allmänhet, lokala aktörer och diskutera fakta, argumentera samt ta ställning i fråga om den planerade gruvdriften.

Granne med gruvan
Skola Just Nu Grannemedkirunagruvan

Dag och natt

Följ med in i vårt planetarium för en pedagogledd visning där upplevelse blandas med fakta. Under visningen tittar vi på hur dag och natt, årstider och år kan förklaras utifrån himlakropparnas rörelser i förhållande till varandra. 

Dag och natt
Planetariet Pedagog 04

Planetarievisning åk 4-6