In english

Stängt idag

Skola Skolprogram Kemi 01
/ Skola

Just nu

Vilket program bör jag boka just nu? Vad är nytt i Teknikens Hus och vilka kommande händelser bör jag hålla utkik efter?

 

Baltiska fonden

Nu kan du och din förskola eller skola ansöka om pengar för att arbeta med och kring skogen via Baltiska fonden! 

Baltiska fondens ambition är att höja intresset för skogsfrågor i Norrbotten. I samarbete med Teknikens Hus delar Baltiska fonden medel till pedagoger med engagemang för skogen. Stipendiet är skattebefriat och går till grupper av pedagoger som planerar eller har genomfört ett arbete med elever, förenligt med Baltiska fondens ambition. 

Baltiska fonden
Utställning Skogen 02

Skolprogram

Space Escape - nytt skolprogram!

Ett scenario ur den verkliga historien om Apollo 13 spelas upp för eleverna. De är besättningen på denna expedition vars enda mål nu är att ta sig hem till jorden vid liv. I grupper om 4-5 ska eleverna under tidspress försöka klara sex uppdrag av olika karaktär. Varje uppdrag resulterar i en kod som behövs för att ta sig ut när tiden blir knapp.

Samarbete, logiskt tänkande, problemlösning och att var och en använder sina specifika kunskaper behövs i detta kluriga escape room. Som lärare väljer du om uppdragen ska handla om matematik eller astronomi.

Boka skolprogrammet

Besök Himmelskahändelser Komet

Nytt skolprogram

Kemi med draken Berta

Hur kan vi byta färg på rödkål med hjälp av syror och baser? Vi experimenterar med draken Berta! 

Kemi med draken Berta
Skola Skolprogram Berta 02

F- åk 3

Håll utkik