In english

Öppet idag

10:00-17:00

Skola Skolprogram Kemi 01
/ Skola

Just nu

Vilket program bör jag boka just nu? Vad är nytt i Teknikens Hus och vilka kommande händelser bör jag hålla utkik efter?

 

Färgsprakande Kemi

Vilka ämnen består en människa av? Hur ser väte ut? Vilka färger har olika metaller när de brinner? Under maj och juni erbjuder vi Färgsprakande Kemi – ett skolpass med kemidemonstrationer i vår hörsal Wallandersalen. Experimenten utgår från grundämnena i periodiska systemet.

Ålder: F-åk 6
Antal: max 60 elever
Tid: ca 30 minuter

Boka passet 

Elda Salter Färgsprakande Kemi

Naturspanarna i Rutvik

I Rutviksskolan årskurs 4-6 ska eleverna i projektet Naturspanarna föra in naturens biologiska samspel i klassrummet och lära sig mer om naturens förändringar över årstiderna. Vad händer egentligen med en och samma plats under ett år? I maj tilldelades Rutviksskolan 30 000 kronor från Baltiska fonden. 

Baltiska fonden
Skogenrutvik

Skolprogram

Space Escape - nytt skolprogram!

Ett scenario ur den verkliga historien om Apollo 13 spelas upp för eleverna. De är besättningen på denna expedition vars enda mål nu är att ta sig hem till jorden vid liv. I grupper om 4-5 ska eleverna under tidspress försöka klara sex uppdrag av olika karaktär. Varje uppdrag resulterar i en kod som behövs för att ta sig ut när tiden blir knapp.

Samarbete, logiskt tänkande, problemlösning och att var och en använder sina specifika kunskaper behövs i detta kluriga escape room. Som lärare väljer du om uppdragen ska handla om matematik eller astronomi.

Boka skolprogrammet

Besök Himmelskahändelser Komet

Nytt skolprogram

Kemi med draken Berta

Hur kan vi byta färg på rödkål med hjälp av syror och baser? Vi experimenterar med draken Berta! 

Kemi med draken Berta
Skola Skolprogram Berta 02

F- åk 3