In english

Stängt idag

Moon Camp Challenge

Är du lärare till elever i åldern upp till 19 år och nyfiken på hur du kan koppla din undervisning till vad som krävs för att astronauter i framtiden ska kunna leva och arbeta på en annan plats i solsystemet? Då ska ni delta i ESA:s skolprojekt Moon Camp Challenge och hjälpa till att hitta lösningar på de komplexa problem som framtida astronauter kan möta. 

Utmaningarna som astronauter står inför är till exempel hur man skyddar man sig mot strålning och meteoriter, hur man producerar energi, utvinner och återvinner vatten och producerar livsmedel.

Uppdraget är att designa en rymdbas där människor kan leva, på månen eller på en annan plats i solsystemet, t ex Mars, Jupiters månar eller på en asteroid. Projektet kan inkludera vetenskapliga experiment, en fysisk modell, design av infrastruktur till rymdbasen (t ex i Tinkercad) eller foton/video. Bidragen skickas in under perioden 21 september 2023 till 25 april 2024. 

 

Läs mer om Moon Camp

 

Skola Projekt Moon Camp

Esero Sverige

Teknikens Hus samarbetar med ESERO Sverige – ett initiativ av ESA och Rymdstyrelsen. Ett stöd för skolan i arbetet med teknik, naturvetenskap och matematik genom att använda rymden som utgångspunkt.

ESERO Sverige erbjuder bland annat lärarfortbildningar, skolprojekt och resurser som passar att använda i undervisningen av barn och elever i alla skolformer. Inom ramen för samarbetet med ESERO Sverige är Teknikens Hus nav för ESA:s skolprojekt Moon Camp Challenge.

Läs mer om Esero Sverige

Har du frågor om Moon Camp?

Kontakta Marianne Nilsson
marianne.nilsson@teknikenshus.se
0920-550 807


Låna utbildningsmaterialet

Vill du låna utbildningsmaterialet Moon Camp?